UNICEF i trgovački lanac BILLA zajedno su pokrenuli i uspješno proveli projekt ‘Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama’ kojim se educiraju brojni stručnjaci i roditelji o korištenju posebnih aplikacija i računalnih programa za djecu s teškoćama u razvoju s ciljem poticanja komunikacije, učenja i ostvarenja svih njihovih potencijala.

Kao podrška projektu, BILLA i njeni kupci donirali su po dvije kune svakom kupnjom albuma “Čarobne avanture” te na taj način prikupili 37.400 kuna. BILLA je dodatno donirala 62.600 kuna pa tako ukupna vrijednost donacije iznosi 100.000 kuna.

Završna svečanost suradnje obilježena je 21.01.2017. godine projekcijom animiranog filma ‘Kung Fu Panda 3’ u kinu Tuškanac na kojoj su predstavnici Billa-e uručili UNICEF-u ček za donaciju od 100.000 kuna. Zahvalnicu na pruženoj podršci u provođenju projekta predstavnicima BILLA-e uručila je glumica i UNICEF-ova podržavateljica Mirna Medaković Stepinac.

Doc. dr. sc. Jasmina Ivšac Pavliša s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta svoj prisutnoj djeci, njihovim roditeljima i svim podržavateljima projekta pokazala je aplikacijom E-galerija način kako djeca koja ne mogu komunicirati govorom mogu komunicirati pomoću tableta.

“Veseli nas što su Billa i njeni kupci prepoznali važnost pružanja jednakih prilika i mogućnosti djeci s teškoćama u razvoju. Upravo je to najvažniji cilj ovog projekta, omogućavanje djeci koja ne mogu govorom izraziti što misle i osjećaju da ih okolina bolje razumije i da razviju sve svoje potencijale”, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

“Billa se uvijek aktivno uključuje u život zajednice u kojoj posluje te smo iznimno zadovoljni što smo kroz suradnju s UNICEF-om obuhvatili velik broj obitelji u svim županijama i Gradu Zagrebu te se nadamo da smo im uljepšali i olakšali svakodnevicu i komunikaciju njihove djece. Ovaj vrijedan projekt potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama u razvoju prepoznali su i naši kupci te im zahvaljujemo na sudjelovanju i prikupljenim sredstvima”, izjavio je Velimir Smetko, direktor marketinga Bille.

BILLA i UNICEF zajedno za potpomognutu komunikaciju i djecu s teškoćama u razvoju