Važnost programa „Izgradnja nacionalnih kapaciteta za primjenu potpomognute komunikacije“ odnosno važnost postignuća glavnih ciljeva programa, među kojima je i povećanje dostupnosti asistivne tehnologije djeci sa složenim komunikacijskim potrebama, prepoznala je tvrtka Samsung te je u tu svrhu donirala 60 tableta ustanovama i stručnjacima koji su uključeni u program. U sklopu programa, UNICEF ulaže u ljudske (edukacije stručnjaka o primjeni potpomognute komunikacije i asistivne tehnologije), ali i materijalne resurse čemu je Samsung pridonio svojom donacijom.

Prilikom donacije tableta, 29. listopada 2016. godine, Tae Hwan Hwang, predsjednik Uprave regionalnog predstavništva Samsung Electronics, izrazio je veliko zadovoljstvo što Samsung može pomoću inovativnih tehnologija podržati nastojanja UNICEF-a, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u stvaranju novih mogućnosti za pomoć u komunikaciji najmlađim članovima društva.

Vodećem tržišnom lideru suvremene tehnologije, koji je prepoznao priliku kako zajedno unaprijediti živote djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, zahvalila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Doc. dr. sc. Ivšac Pavliša naglasila je na koje načine tehnologija može biti u službi komunikacije djeci sa složenim komunikacijskim potrebama te zahvalila na podršci koju je Samsung pružio programu.

Donacija Samsung tableta